Havalar isindikcə soyuq təamlara ehtiyac duyulur. Dondurmalar isə yayın əvəzolunmaz dadlarından ən çox sevilənidir.

Axşam.az dondurmanın hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Tərkibi:

4 ədəd yumurtanın ağı

1 stəkan şəkər tozu

1 ç.q vanil

200 qr qaymaq

1 çimdik duz

Hazırlanma qaydası:

Yumurtaların ağını sarısından ayırıb, ağının üzərinə duz səpib, 5 dəqiqə mikserlə çalırıq. Sonra üzərinə şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Bir neçə dəqiqəyə beze tam hazır olacaq. Daha sonra qaymağı da əlavə edib, mikserlə 5 dəqiqə də qarışdırırıq. Hazır dondurmanın yarısını başqa bir qaba qoyub, kakao da əlavə edə bilərsiniz. Dondurmanı 3 saat dondurucuda saxladıqdan sonra yemək olar.



                 

Digər